Een etmaal lang een ode aan de stem

Stel je eens het volgende voor: een wereld waarin je niet hoeft te werken, niet hoeft te slapen, nergens vandaan komt en nergens naartoe moet. Het enige wat je te doen staat is samen met anderen je stem laten horen, te zingen, en je mee te laten voeren door de klanken. Soms voorbereid en ingestudeerd, een andere moment weer impulsief en geïmproviseerd.

Afgelopen weekend veranderde het Muziekgebouw aan ‘t IJ even in die wereld: een onaards, parallel universum met de menselijke stem als stralend middelpunt. 24 Hour Resonance – de muzikale marathon van Merlijn Twaalfhoven – vond plaats in een concertzaal, maar toch ook weer helemaal niet.

Duidelijk afgebakende begrippen zoals ‘publiek’ en ‘musici’, ‘podium’ en ‘zaal’ werden vloeibaar en inwisselbaar: bezoekers veranderden in deelnemers, deelnemers in bezoekers. De eenheid die hierdoor ontstond, kon je duidelijk voelen. Muziek in de meest pure vorm verbindt mensen met elkaar en hun omgeving.

Heb je het gemist? Dit was niet de eerste ‘Resonance’ en het zal zeker ook niet de laatste zijn. Als je er meer over wilt weten: Merlijn Twaalfhoven vertelde erover op Radio 4, Yinske Silva en ik zongen live in de studio stukken uit ons deel van het programma.

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren

Emotieregulatie

Meer grip op je stem via het autonome zenuwstelsel

Studioverhuur

Voor eenvoudige audio-opnames in Amsterdam.