Over Laura

Welkom op mijn website, ik ben Laura Stavinoha. Mijn achternaam doet misschien anders vermoeden, maar ik ben geboren en getogen Amsterdammer. Desalniettemin heb ik een groot internationaal netwerk en een brede blik op de wereld. Op het moment werk ik als musicus, performer, schrijver, producer en coach, met de stem als middelpunt. Ik heb een universitaire master in muziekwetenschappen, een minor in privaatrecht en ik ben opgeleid als klassiek zangeres. Na mijn opleiding heb ik verschillende, professionele jassen aangetrokken: die van projectleider, zakelijk leider, copywriter en boekingsagent voor een stemmenbureau. Al deze eerdere ervaringen waren achteraf de perfecte voorbereiding op wat ik nu het liefste doe: het begeleiden van mensen en hun stem, het uiten van mijn eigen creativiteit en het maken van muziek.

Aanvullend op mijn werk met de stem ben ik hoofdredacteur van de Kenniscommunity positieve desintegratie, aangesloten als auteur bij het Amerkaanse magazine Third Factor en als spreker bij sprekersbureau ZijSpreekt. In 2022 publiceerde ik het boek VOICE: A Multifaceted Approach to Self-Growth and Vocal Empowerment.

 

Wat mij drijft

Als zangeres heb ik uiteenlopende dingen gezongen, van klassiek tot house muziek en van experimenteel tot mijn eigen composities. Jarenlang heb ik me verdiept in de geschreven en ongeschreven regels van de verschillende muziekgenres en zangtradities, om tot de conclusie te komen dat ik me niet meer wil conformeren aan bepaalde stijlen of zangtradities. Voor mezelf én voor de mensen die ik begeleid, streef ik in de eerste plaats naar een authentieke, intuïtieve spreek- of zangstem, die communiceert vanuit het hart.

Als begeleider heb ik niet alleen veel praktische kennis over het stemapparaat, maar ik maak ook gebruik van gedragstherapie en persoonlijkheidstheorieën om de begeleiding van de stem in een bredere context te plaatsen. Meer over de methodes die ik gebruik lees je hier. Je stem is een van de meest directe manieren om jezelf creatief en emotioneel te uiten, en om contact te maken. Echte, oprechte verbinding met anderen geeft mij altijd veel energie. Ik ervaar het als creatief en betekenisvol om ook als coach vanuit ditzelfde principe te werken. Bewustzijn en verbinding creëren via de stem; dat is wat ik wil bijdragen aan deze wereld.

Wat mij inspireert

Ik zou geen goede begeleider kunnen zijn als ik niet zelf een intensief, persoonlijk groei- en ontwikkelproces had doorgemaakt – en nog steeds doormaak. Tijdens mijn eigen proces vergroot ik mijn bewustzijn, indentificeer ik triggers en oorzaken van blokkades, formuleer ik mijn persoonlijke waarden en laat ik mijn doen en handelen daaruit voortvloeien. Hierbij laat ik me inspireren door de volgende methodes en leermeesters:

 

Een betekenisvol leven bestaat voor mij uit warm en diep contact met anderen, genieten van muziek, dansen, (het bereiden van) lekkere maaltijden, natuurbelevingen en – op zijn tijd – voldoende stilte. Ik kom mijn onvermoeibare nieuwsgierigheid tegemoet door altijd te blijven leren en nieuwe dingen te blijven doen. Mijn leeftempo is echter een tikkeltje trager dan dat van de meeste mensen in de westerse wereld. Dit helpt mij om de verbinding met mezelf en een open, kalme houding te bewaren ten opzichte van alles wat ik op mijn pad tegenkom.

 

De muziek die ik maak

In de afgelopen jaren heb ik veel opgetreden in binnen- en buitenland, en verschillende EP’s uitgebracht met mij eigen composities. Met mijn live looping programma heb ik verschillende concertournees gespeeld door Mexico en Californië. Wil je meer weten over mijn activiteiten als musicus, kijk dan op www.laurastavinoha.nl

Persoonlijke groei

Via je stem bewust in ontwikkeling

Emotieregulatie

Meer grip op je stem via het autonome zenuwstelsel

Stemtraining

Communiceren met overtuiging en zeggingskracht

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren

Boek

VOICE: A Multifaceted Approach to Self-Growth and Vocal Empowerment