Over Laura

Laura Stavinoha. Foto: JVA FotografieMijn naam is Laura Stavinoha en ik ben musicus, performer, schrijver, producer en coach, gespecialiseerd in zang en stemgebruik. Daarnaast heb ik een achtergrond als copywriter, projectleider en zakelijk leider. In die hoedanigheid heb ik voor veel verschillende organisaties gewerkt – zowel in de culturele sector als in het bedrijfsleven – waar ik veel projecten mogelijk heb gemaakt en uitgevoerd.

Werkwijze

Via use your voice draag ik mijn kennis en inzichten over zingen en stemgebruik over aan anderen die behoefte hebben aan bewustwording en verdieping op dit vlak. Ik heb een onconventionele manier van werken waarbij het individu centraal staat, en niet één bepaalde methode of techniek. Ieder mens is uniek en heeft een andere benadering nodig. Ik maak gebruik van mijn sensitiviteit om hierop af te stemmen. Op deze manier bieden mijn cliënten mij net zoveel mogelijkheid tot ontwikkeling en groei als ik aan hen.

Ik creëer graag een omgeving waar je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken; waar je vrij bent om mogelijkheden te onderzoeken om jezelf het beste uit te drukken. Lessen geef ik als privésessies of in groepsverband, in zowel Nederlands als Engels. Ik gebruik de dolfijn als logo omdat dit dier al sinds de oudheid symbool staat voor communicatie, intelligentie, vrijheid en speelsheid. En dit zijn belangrijke kernwaarden in mijn manier van werken.

Wat mij drijft

Als zangeres heb ik uiteenlopende dingen gezongen, van barok tot house muziek en van hedendaags klassiek tot mijn eigen pop songs. Jarenlang heb ik me verdiept in de geschreven en ongeschreven regels van de verschillende muziekgenres, maar tegenwoordig streef ik naar een authentiek, intuïtief stemgebruik dat losstaat van de gangbare tradities. Want de stem is – net als de ogen – een spiegel van je ziel, en zegt veel over wie je bent.

Ik wil een tegengeluid bieden aan het idee dat zingen en muziek maken vooral gaat om excelleren, competitie en entertainment. Het is in de eerste plaats een manier om contact te maken met jezelf en met anderen, en om je eigen creativiteit te onderzoeken en te uiten. Want geen enkele andere kunstvorm spreekt zó direct emoties en de bijbehorende herinneringen aan. Vrijwel iedereen begrijpt deze universele taal en kent het magische gevoel van verbondenheid tijdens een gedeelde muziekbeleving. Echte, oprechte verbinding met anderen geeft mij veel energie. Ik ervaar het als creatief en betekenisvol om op dit niveau met mensen te werken, bovendien verhoogt het je bewustzijn. Het is daarom mijn missie om verbinding te realiseren door middel van muziek en stem.

De muziek die ik maak

Op creatief gebied werk ik geregeld mee aan innovatieve muziek(theater)projecten en schrijf ik zelf muziek, waarvan inmiddels drie EP’s zijn uitgebracht. Als een van de eerste artiesten in Nederland heb ik een concertprogramma gemaakt rondom live looping, hierbij maak ik muziek met mijn stem en een loop station. Wil je meer weten over mijn activiteiten als zangeres, kijk dan op www.laurastavinoha.nl

 

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren.

Stemcoaching

Communiceer met meer overtuiging en zeggingskracht.

Workshops

Laat je stem horen en word creatiever door muziek.

Studioverhuur

Voor eenvoudige audio-opnames in Amsterdam.

USE YOUR VOICE

  • Laura Stavinoha
  • +31 (0)6 295 416 45
  • laura[at]useyourvoice.nl