Over Laura

Laura Stavinoha. Foto: JVA FotografieMijn naam is Laura Stavinoha, geboren in Amsterdam. Ik ben musicus, performer, schrijver, producer en coach, met de stem als middelpunt. Ik heb een universitaire master in muziekwetenschappen en ben opgeleid als klassiek zangeres. Daarnaast heb ik een achtergrond als copywriter, projectleider en zakelijk leider. In die hoedanigheid heb ik voor veel verschillende organisaties gewerkt – zowel in de culturele sector als in het bedrijfsleven – waar ik veel projecten mogelijk heb gemaakt en uitgevoerd.

Wat mij drijft

Als zangeres heb ik uiteenlopende dingen gezongen, van barok tot house muziek en van hedendaags klassiek tot mijn eigen pop songs. Jarenlang heb ik me verdiept in de geschreven en ongeschreven regels van de verschillende muziekgenres en zangtradities. Tegenwoordig streef ik voor mezelf naar een authentiek, intuïtief stemgebruik dat losstaat van de gangbare tradities. Als stemcoach heb ik niet alleen veel praktische kennis over het stemapparaat, maar maak ik ook gebruik van gedragstherapie en persoonlijkheidstheorieën om de begeleiding van de stem in een bredere context te plaatsen. Meer over de methodes die ik gebruik lees je hier.    

Ik wil een tegengeluid bieden aan het idee dat zingen en muziek maken vooral gaat om excelleren, competitie en entertainment. Het is in de eerste plaats een manier om contact te maken met jezelf en met anderen, en om je eigen creativiteit te onderzoeken en te uiten. Want geen enkele andere kunstvorm spreekt zó direct emoties en de bijbehorende herinneringen aan. Vrijwel iedereen begrijpt deze universele taal en kent het magische gevoel van verbondenheid tijdens een gedeelde muziekbeleving. Echte, oprechte verbinding met anderen geeft mij veel energie. Ik ervaar het als creatief en betekenisvol om ook als coach vanuit ditzelfde principe  met mensen te werken. Het is daarom mijn missie om door middel van de stem bewustzijn en verbinding te creëren.

De muziek die ik maak

Op muziekgebied werk ik geregeld mee aan innovatieve muziek(theater)projecten en schrijf ik zelf muziek, waarvan ik verschillende EP’s heb uitgebracht. Met mijn live looping programma heb ik verschillende concertournees gespeeld door Mexico en Californië. Wil je meer weten over mijn activiteiten als zangeres, kijk dan op www.laurastavinoha.nl

Stemcoaching

Communiceer met meer overtuiging en zeggingskracht.

Persoonlijke ontwikkeling

Combineer stemcoaching met bewustwording en persoonlijke groei.

Workshops

Laat je stem horen en word creatiever door muziek.

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren.

USE YOUR VOICE

  • Laura Stavinoha
  • +31 (0)6 295 416 45
  • laura[at]useyourvoice.nl