Via je stem bewust in ontwikkeling

Je stem als barometer

Heb je het idee dat je niet helemaal uit de verf komt, dat er meer in je zit, of loop je steeds tegen dezelfde dingen aan? En heb je het idee dat je stem daar een rol bij speelt?
Je stem is een soort barometer, en kan een signaal afgeven voor iets dat niet helemaal in balans is op een ander gebied in je leven. Als je tot de kern van je (stem)probleem wilt komen, kunnen we daarmee aan slag in een diepgaander coachingstraject waarin je stemtraining combineert met persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Hierbij maak ik gebruik van de Theorie van Positieve Desintegratie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Een uitnodiging tot persoonlijke groei

Hoe leid je een gelukkig en zinvol leven en hoe kom je als persoon  het beste tot je recht? We worden allemaal geconfronteerd met tegenslagen die ons ideaalbeeld van ‘hoe het leven zou moeten zijn’ in de weg lijken zitten. Dit kan aanvoelen als oneerlijk, onrechtvaardig of nutteloos. Meestal proberen we om de pijn, angst en onwelkome gevoelens die hiermee gepaard gaan te vermijden door ertegen te vechten. Maar kom je zo wel echt verder, krijgt je leven hierdoor meer betekenis? Veel mensen ervaren van niet. Dus hoe zou het zijn als je de tegenslagen in het leven beschouwt als een kans om te leren, om steeds zelfbewuster te worden?

Stemproblemen kunnen een symptoom zijn van een innerlijk conflict: een uitnodiging om iets onder ogen te komen wat je afwijst van jezelf, of om meer te gaan leven volgens je eigen waarden. Als je dit proces vervolgens aangaat, leer je steeds beter waar je eigen binnenwereld uit bestaat, wat dit betekent voor jouw persoonlijkheid en de manier waarop je wilt leven. Gaandeweg komt boven water wat er écht toe doet voor jou, je maakt een beweging van overleven naar beleven.

Stem als kwetsbaarheid én als kracht

Iets dat veel invloed heeft op je ontwikkelpotentieel, is in welke mate je overgevoelig bent voor prikkels. Je stem is bij uitstek een van de uitingsvormen waarin overprikkelbaarheden zich kunnen manifesteren. Dit kan zijn in de vorm van iets waar je last van hebt, een kwetsbaarheid. Maar diezelfde eigenschap kun je ook omvormen tot een kracht, een talent. Hieronder zie je een paar voorbeelden van hoe dat er uit zou kunnen zien. Wil je meer weten over de overprikkelbaarheden? Lees verder over dit onderwerp in mijn gratis eBook: Maak van je stem je kracht – 7 tips

Coachingstraject: ‘Via je stem bewust in ontwikkeling’

In dit coachingstraject nemen we je stemhulpvraag als uitgangspunt, maar we plaatsen dit in het brede kader van jouw persoonlijke, emotionele groei. Want als je daadwerkelijk iets wilt veranderen aan je manier van spreken, is aandacht voor emoties en gedachten in dit proces minstens zo belangrijk. Naast stemoefeningen doen we verschillende oefeningen uit de methode ACT, en is er extra tijd en ruimte voor diepgaande reflecties op je gevoelens, talenten, angsten, conflicten, gedachtes, overtuigingen, waarden, wensen, en wat verder ter tafel komt. Het traject bestaat uit:

  • Een persoonlijk afgestemd coachingsprogramma
  • Acht privésessies van één uur
  • Persoonlijke gesprekken/begeleiding
  • Een op jouw situatie toegespitst pakket met stemoefeningen
  • Opdrachten, hand-outs met oefeningen en geluidsopnames
  • Feedback op je opdrachten en email support

Woon je niet in de buurt? In bepaalde gevallen is het mogelijk om een deel van het curriculum op afstand te doen. Je komt dan een paar keer langs in mijn studio in Amsterdam, de overige sessies doen we online.

Voor wie

Dit traject is geschikt voor iedereen die de stem ervaart als een belemmering om zichzelf op de juiste manier te kunnen uiten, of om in verbinding te staan met de ander. Je voelt dat je klaar bent voor een nieuwe stap in het leven, en bent bereid om daar de komende tijd op een zelfreflectieve manier mee aan de slag te gaan. Zeker als je jezelf daarnaast herkent in termen als diepvoelend, creatief, nieuwsgierig, snel denkend en intens belevend, ben je hier aan het goede adres.

Oriëntatiegesprek

Heb je interesse in deze manier van coaching en wil je weten of het iets voor je is? Dan nodig ik je uit voor een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek van 30 minuten, per telefoon of via Skype. Hierin formuleren we de hulpvraag en kunnen we allebei beoordelen of het traject voor jou de juiste weg is. Bovendien is het tijdens het gesprek belangrijk om erachter te komen of je stem fysiek gezond is, en je klacht niet thuishoort bij een logopedist of KNO-arts. Neem contact met me op om je oriëntantiegesprek te reserveren, of voor meer informatie.

Tarieven 2020

Voor het traject ‘Via je stem bewust in ontwikkeling’ is dit de totale investering:

  • € 720,- inclusief btw voor particulieren
  • € 720,- exclusief btw voor zzp’ers
  • € 995,- exclusief btw voor bedrijven

Heb je via je werk een persoonlijk opleidingsbudget, of kom je in aanmerking voor outplacement? Zo kun je het coachingstraject ook financieren (zie bedrijfstarief). Wees welkom om contact op te nemen voor de mogelijkheden als je budget niet toereikend is, zoals gespreid betalen.

Ervaringen van coachees

Laura is geduldig, didactisch en alert op feedback en vragen. Haar aanbod bestaat uit persoonlijk afgestemde oefeningen en veel andere tools die ik zal blijven oefenen. Ik was verrast dat de sessies – naast het oefenen van mijn stembanden – vooral bestonden uit introspectieve reflecties. Aan het begin dacht ik dat ik vooral luider moest leren spreken, maar ik had het genoegen om kennis te maken met tips en technieken die mijn stem krachtiger maken zonder deze te hoeven verheffen. Bedankt Laura, voor de prettige en behulpzame sessies!
Sandrine, hoofd communicatie

“Laura begeleid op een persoonlijke, gestructureerde manier en begrijpt aan de hand van wat ze van je hoort en ziet goed waar de behoefte tot ontwikkeling ligt. Hier past zij haar sessies naadloos op aan. Door haar afwisseling van theorie, praktijk en reflectie kon ik in korte tijd grote stappen maken. Bij haar leerde ik onder andere de technieken om vanuit het hart te spreken, het toepassen van de juiste houding en ademhaling en articulatie. Het 8-weekse traject heeft mij de handvatten gegeven om een krachtige, authentieke boodschap over te brengen in een corporate omgeving en mij verder te ontwikkelen, zoveel professioneel als persoonlijk.”
Puk, innovtiemanager

“Er gingen werelden voor mij open, een prachtig ontwikkelproces werd ontluikt. Ik raad geïnteresseerden hartelijk aan om hun prille of juist al vorderende stemgebruik te beoefenen onder wijze en frisse begeleiding van Laura. Ze werkt gestructureerd en speels, een heel prettige combinatie. Daarnaast heeft ze ontzettend veel parate kennis en past ze zich naadloos aan op ter plekke ontdekte aandachtspunten. De spanningen die ik ervoer mochten er zijn, en ontspanden gedurende de gevarieerde oefeningen en dankzij Laura’s inzichtelijke feedback.”
Lotte, levenscoach, spreker en docent

“Ik kan coaching met Laura van harte aanbevelen. De meesten van ons zijn zich niet bewust van de kracht van onze stem, en hoe deze al onze emoties weerspiegelt. We begonnen met ademhalingsoefeningen en het ontdekken van de lagere en hogere tonen in mijn stem. Later hielden we ons vooral bezig met de vraag waarom mijn stem klinkt zoals die klinkt. Ik werd me bewust van mijn innerlijke wereld, accepteerde deze zoals die is en nam het heft in eigen handen. Ik geloof dat ik met dit nieuwe bewustzijn een andere kijk kreeg op mijn waarneming. Onze stem is een ​​geschenk dat we niet als vanzelfsprekendheid moeten zien. Als je de kracht ervan ontdekt, neemt je stem je mee op een mooie reis naar je binnenwereld, waar je een “nieuw zelf” zult ontdekken.”
Shirin, commerciëel financiëel manager

“Laura heeft mij op een fijne en holistische manier geholpen om mijn stem, zowel letterlijk als figuurlijk, te laten horen. Door fysieke stemoefeningen en door aandacht te geven aan mentale blokkades, ben ik nu beter in staat mezelf uit te drukken tijdens spannende momenten en om me beter verstaanbaar te maken in lawaaiige ruimtes. De sfeer tijdens de sessies was erg prettig en er was een goede balans tussen comfort en groei. Ik kan het coachingstraject absoluut aanbevelen!”
Daphne, duurzaamheidscoordinator

Persoonlijke ontwikkeling

Via je stem bewust in ontwikkeling.

Stemcoaching

Communiceer met meer overtuiging en zeggingskracht.

Workshops

Gebruik je stem en laat je horen!

Gratis eBook

Maak van je stem je kracht - 7 tips.

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren.

USE YOUR VOICE