Stem, bewustzijn en ontwikkeling

Je stem als barometer

Heb je het idee dat je niet helemaal uit de verf komt, dat er meer in je zit, of loop je steeds tegen dezelfde dingen aan? En heb je het idee dat je stem daar een rol bij speelt?
Je stem is een soort barometer, en kan een signaal afgeven voor iets dat niet helemaal in balans is op een ander gebied in je leven. Als je toe bent aan een nieuwe stap en tot de kern van je (stem)probleem wilt komen, kunnen we daarmee aan slag in een diepgaander coachingstraject waarin je stemtraining combineert met persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Hierbij maak ik gebruik van de Theorie van Positieve Desintegratie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Een uitnodiging tot persoonlijke groei

Hoe leid je een gelukkig en zinvol leven en hoe kom je als persoon  het beste tot je recht? We worden allemaal geconfronteerd met tegenslagen die ons ideaalbeeld van ‘hoe het leven zou moeten zijn’ in de weg lijken zitten. Dit kan aanvoelen als oneerlijk, onrechtvaardig of nutteloos. Meestal proberen we om de pijn, angst en onwelkome gevoelens die hiermee gepaard gaan te vermijden door ertegen te vechten. Maar kom je zo wel echt verder, krijgt je leven hierdoor meer betekenis? Veel mensen ervaren van niet. Dus hoe zou het zijn als je de tegenslagen in het leven beschouwt als een kans om te leren, om steeds zelfbewuster te worden?

Stemproblemen kunnen een symptoom zijn van een innerlijk conflict: een uitnodiging om iets onder ogen te komen wat je afwijst van jezelf, of om meer te gaan leven volgens je eigen waarden. Als je dit proces vervolgens aangaat, leer je steeds beter waar je eigen binnenwereld uit bestaat, wat dit betekent voor jouw persoonlijkheid en de manier waarop je wilt leven. Gaandeweg komt boven water wat er écht toe doet voor jou, je maakt een beweging van overleven naar beleven.

Stem als kwetsbaarheid én als kracht

Iets dat veel invloed heeft op je ontwikkelpotentieel, is in welke mate je overgevoelig bent voor prikkels. Je stem is bij uitstek een van de uitingsvormen waarin overprikkelbaarheden zich kunnen manifesteren. Dit kan zijn in de vorm van iets waar je last van hebt, een kwetsbaarheid. Maar diezelfde eigenschap kun je ook omvormen tot een kracht, een talent. Hieronder zie je een paar voorbeelden van hoe dat er uit zou kunnen zien. Herken jij jezelf als hoogsensitief, leergierig of creatief, als iemand die dingen heel intens beleeft? En wil je meer weten over de overprikkelbaarheden? Lees dan deze blogpost.

Coachingstraject: ‘Stem, bewustzijn en ontwikkeling’

In dit coachingstraject nemen we je stemhulpvraag als uitgangspunt, maar we plaatsen dit in het brede kader van jouw persoonlijke, emotionele groei. Want als je daadwerkelijk iets wilt veranderen aan je manier van spreken, is aandacht voor emoties en gedachten in dit proces minstens zo belangrijk. Naast stemoefeningen doen we verschillende oefeningen uit de methode ACT, en is er extra tijd en ruimte voor diepgaande reflecties op je gevoelens, talenten, angsten, conflicten, gedachtes, overtuigingen, waarden, wensen, en wat verder ter tafel komt. Het traject bestaat uit:

  • Een persoonlijk afgestemd coachingsprogramma
  • Acht privésessies van 1,5 uur
  • Persoonlijke gesprekken/begeleiding
  • Een op jouw situatie toegespitst pakket met stemoefeningen
  • Opdrachten, hand-outs met oefeningen en geluidsopnames
  • Feedback op je opdrachten en email support

Oriëntatiegesprek

Heb je interesse in deze manier van coaching en wil je weten of het iets voor je is? Dan nodig ik je uit voor een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek van 30 minuten, per telefoon of via Skype. Hierin formuleren we de hulpvraag en kunnen we allebei beoordelen of het traject voor jou de juiste weg is. Bovendien is het tijdens het gesprek belangrijk om erachter te komen of je stem fysiek gezond is, en je klacht niet thuishoort bij een logopedist of KNO-arts. Neem contact met me op om je oriëntantiegesprek te reserveren, of voor meer informatie.

Ervaringen van coachees

“Ik kan coaching met Laura van harte aanbevelen. De meesten van ons zijn zich niet bewust van de kracht van onze stem, en hoe deze al onze emoties weerspiegelt. We begonnen met ademhalingsoefeningen en het ontdekken van de lagere en hogere tonen in mijn stem. Later hielden we ons vooral bezig met de vraag waarom mijn stem klinkt zoals die klinkt. Ik werd me bewust van mijn innerlijke wereld, accepteerde deze zoals die is en nam het heft in eigen handen. Ik geloof dat ik met dit nieuwe bewustzijn een andere kijk kreeg op mijn waarneming. Onze stem is een ​​geschenk dat we niet als vanzelfsprekendheid moeten zien. Als je de kracht ervan ontdekt, neemt je stem je mee op een mooie reis naar je binnenwereld, waar je een “nieuw zelf” zult ontdekken. Bedankt Laura, dat je mijn maatje bent geweest tijdens deze reis.”
Shirin, commerciëel financiëel manager

Stemcoaching

Communiceer met meer overtuiging en zeggingskracht.

Persoonlijke ontwikkeling

Combineer stemcoaching met bewustwording en persoonlijke groei.

Workshops

Laat je stem horen en word creatiever door muziek.

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren.

USE YOUR VOICE

  • Laura Stavinoha
  • +31 (0)6 295 416 45
  • laura[at]useyourvoice.nl