Stem, bewustzijn en ontwikkeling

Je stem als barometer

Heb je het idee dat je niet helemaal uit de verf komt, dat er meer in je zit, of loop je steeds tegen dezelfde dingen op? En heb je het idee dat je stem daar een rol bij speelt? Je stem is een soort barometer, en kan een signaal afgeven voor iets dat niet helemaal in balans is op een ander gebied in je leven. Als je toe bent aan een nieuwe stap en tot de kern van je (stem)probleem wilt komen, kunnen we daarmee aan slag in een diepgaander coachingstraject waarin je stemtraining combineert met persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Hiervoor laat ik me inspireren door de Theorie van Positieve Desintegratie en gebruik ik oefeningen uit de Acceptance and Commitment Therapy.

Conflict als uitnodiging voor persoonlijke groei

Hoe leid je een gelukkig en zinvol leven en hoe komt de persoon die je bent het beste tot zijn/haar recht? We worden vaak geconfronteerd met tegenslagen en conflicten die ons ideaalbeeld in de weg lijken zitten. Dit kan aanvoelen als oneerlijk, onrechtvaardig of nutteloos. Meestal proberen we conflicten dus te vermijden, of we vechten ertegen. Maar kom je hierdoor ook echt verder? Veel mensen ervaren van niet. Dus, hoe zou het zijn als je conflicten beschouwt als een uitnodiging om te leren, om steeds zelfbewuster te worden?

Volgens de Theorie van Positieve Desintegratie maak je juist dankzij innerlijke conflicten persoonlijke groei door. Op die momenten voel je namelijk pas echt goed waar je eigen binnenwereld uit bestaat, en wat dit betekent voor jouw persoonlijkheid en de manier waarop je wilt leven. Het is een proces waarbij boven water komt wat er écht toe doet in je leven, een beweging van overleven naar beleven.

Stem als kwetsbaarheid én als kracht

Positieve desintegratie onderscheidt hierin verschillende ontwikkellagen, waar verschillende factoren van invloed op zijn. Eén van die factoren is een overgevoeligheid voor prikkels. Je stem is bij uitstek een van de uitingsvormen waarin overprikkelbaarheden zich kunnen manifesteren. Dit kan zijn in de vorm van iets waar je last van hebt, een kwetsbaarheid. Maar diezelfde eigenschap kun je ook omvormen tot een kracht, een talent. Hieronder zie je een paar voorbeelden van hoe dat er uit zou kunnen zien. Herken je jezelf in (een van) de overprikkelbaarheden en wil je er mee over weten? Lees dan deze blogpost.

Coachingstraject: ‘Stem, bewustzijn en ontwikkeling’

In dit coachingstraject nemen we je stemhulpvraag als uitgangspunt, maar we plaatsen dit in het brede kader van jouw persoonlijke, emotionele groei. Want als je daadwerkelijk iets wilt veranderen aan je manier van spreken, is aandacht voor emoties in dit proces minstens zo belangrijk. Naast stemtraining is er dus extra tijd en ruimte voor diepgaande reflecties op je gevoelens, talenten, conflicten, overtuigingen, waarden, wensen, en wat verder ter tafel komt. Het traject bestaat uit:

 • Een persoonlijk afgestemd coachingsprogramma
 • Vijf privésessies van 1,5 uur
 • Persoonlijke gesprekken/begeleiding
 • Een op jouw situatie toegespitst pakket met stemoefeningen
 • Opdrachten, hand-outs met oefeningen en geluidsopnames
 • Feedback op je opdrachten
 • Email support
 • De mogelijkheid om aansluitend één of enkele extra sessies te kopen, van 1 of 1,5 uur

Oriëntatiegesprek

Heb je interesse in deze manier van coaching en wil je weten of het iets voor je is? Dan nodig ik je uit voor een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek van 30 minuten, per telefoon of via Skype. Hierin formuleren we de hulpvraag en kunnen we allebei beoordelen of het traject voor jou de juiste weg is. Bovendien is het tijdens het gesprek belangrijk om erachter te komen of je stem fysiek gezond is, en je klacht niet thuishoort bij een logopedist of KNO-arts. Neem contact met me op om je oriëntantiegesprek te reserveren, of voor meer informatie.

Tarieven 2019

De totale kosten van het coachingstraject zijn:

 • €595,- incl. btw voor particulieren
 • €595,- excl. btw voor zzp’ers
 • €885,- excl. btw voor bedrijven

Heb je via je werk een persoonlijk opleidingsbudget, of kom je in aanmerking voor outplacement? Zo kun je het coachingstraject ook financieren (zie bedrijfstarief). Wees welkom om contact op te nemen voor de mogelijkheden als je budget niet toereikend is, zoals gespreid betalen.

Stemcoaching

Communiceer met meer overtuiging en zeggingskracht.

Persoonlijke ontwikkeling

Combineer stemcoaching met bewustwording en persoonlijke groei.

Workshops

Laat je stem horen en word creatiever door muziek.

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren.

USE YOUR VOICE

 • Laura Stavinoha
 • +31 (0)6 295 416 45
 • laura[at]useyourvoice.nl