Zangles

Ervaar het plezier in zingen

Zing je graag, maar heb je het idee dat hierbij iets in de weg zit? Ervaar je je stem als een kwetsbare eigenschap, of een obstakel om je muzikaal uiten? Zing je helemaal vrijuit als niemand je kan horen, maar komt je stem opeens niet meer goed uit de verf als er publiek bij is? In principe heeft iedereen aangeboren muzikaliteit en kan iedereen plezier hebben in zingen, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Als je dat bij jezelf ervaart, kan ik je daar bij begeleiden.

Aandacht voor jouw individuele stem

Ik ben niet een zangdocent die de allernieuwste pophits bijhoudt, ook werk ik niet met één bepaalde methode of techniek. In mijn lessen staat de ontwikkeling van jouw authentieke stemgeluid centraal, en het indentificeren van blokkades die jou hierbij in de weg zitten.

Ook maak ik geen strikte scheiding tussen pop en klassiek. Ik werk in beide werelden en ben van mening dat het één het ander niet hoeft uit te sluiten. Door het ontwikkelen van de juiste technieken kun je zingen wat je wilt, op een manier die bij jou past. Muziektheorie, solfège, jezelf begeleiden en songschrijven kunnen ook aan bod komen als je wilt. De lessen vinden plaats in mijn studio in Amsterdam.

Voor wie

In mijn werk richt ik me vooral op de coaching van spreekstemmen. Daarnaast heb ik een beperkt aantal plekken beschikbaar voor zangles, voor een speciale doelgroep. Als je je zangstem wilt onderzoeken in relatie tot podiumangst of je persoonlijke, emotionele ontwikkeling, ben je welkom om contact me op te nemen. Als je een proefles aanvraagt, geef dan duidelijk aan welke blokkades je ervaart met je stem, en waar je aan zou willen werken in de lessen.

Tarieven 2023*

Proefles: € 50,- (60 minuten)

Lessen van 60 minuten
Losse les: € 65,-
Pakket van 5 lessen: € 312,50 (6 maanden geldig)
Pakket van 10 lessen: € 600,- (12 maanden geldig)

Lessen van 45 minuten
Losse les: € 50,-
Pakket van 5 lessen: € 237,50 (6 maanden geldig)
Pakket van 10 lessen: € 450,- (12 maanden geldig)

* De prijzen zijn inclusief 21% btw. Als je onder de 21 jaar bent, hoef je geen btw te betalen. 

Optioneel
Koop je een pakket, dan kun je één van de lessen omtoveren in een opnamesessie  in mijn thuisstudio, voor een van de liedjes waar je aan werkt. Na afloop ontvang je een professioneel opgenomen en bewerkte opname van jouw zang. Je bepaalt zelf of je wel/niet van deze optie gebruik wilt maken.

Ervaringen van leerlingen


“In 2019 heb ik zanglessen bij Laura gevolgd. Ze is, om te beginnen, super leuk, slim en lief. Haar benadering in het doceren, die niet primair is gestoeld op techniek of specifieke kennis van toonladders, paste mij goed. Intuïtief, mentaal zonder houvast, wist m’n lichaam de toonhoogte te vinden. Laura stimuleert bevrijding, waardeert positief en zegt ook ‘probeer het nog een keer’; een cocktail van waarheden die ik als een veilige leeromgeving ervaar. Ze daagt uit tot groei, onderzoek, creativiteit en tempo. Ze is toegewijd en dienstbaar aan het leerproces van haar student.”
Ilona

“Dankzij Laura weet ik nu dat zingen met lef iets is dat je kunt leren. Door techniek te gebruiken, door je in te leven in de tekst en door bewust te voelen wat je doet. Maar vooral door plezier te hebben.”
Elisabeth

“Laura creëert tijdens de lessen een ontspannen sfeer, die mij helpt om hobbels van spanning en schaamte te overwinnen. Bijna ongemerkt maakt ze zo de ruimte in mij vrij om alle facetten van mijn stem aan te spreken en die vrijmoedig te laten klinken.”
Bas

Persoonlijke begeleiding

Via je stem bewust in ontwikkeling.

Groepstraining

Communiceer met meer overtuiging en zeggingskracht.

Boek

VOICE: A Multifaceted Approach to Self-Growth and Vocal Empowerment

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren.

Workshops

Gebruik je stem en laat je horen!