Dit is hoe ik werk

Mijn filosofie

Via use your voice draag ik mijn kennis en inzichten over stemgebruik over aan anderen die behoefte hebben aan bewustwording en verdieping op dit vlak. Ik heb een onconventionele manier van werken waarbij het individu centraal staat, en niet één bepaalde methode of techniek. Ieder mens is uniek en heeft een andere benadering nodig. Ik maak gebruik van mijn sensitiviteit om hierop af te stemmen. Op deze manier bieden mijn cliënten mij net zoveel mogelijkheid tot ontwikkeling en groei als ik aan hen. Om de stemcoaching in een bredere context te plaatsen, maak ik naast mijn kennis over de stem bij de begeleiding ook gebruik van de Polyvagaaltheorie, Theorie van Positieve Desintegratie, Acceptance & Commitment Therapie (ACT) en Verbindende Communicatie.

Ik creëer graag een omgeving waar je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken; waar je vrij bent om mogelijkheden te onderzoeken en je veilig voelt om uit je comfortzone te treden. Ik geef zowel privésessies als groepstrainingen, in het Nederlands en Engels. Mijn logo bestaat uit een dolfijn omdat dit dier al sinds de oudheid symbool staat voor communicatie, intelligentie, vrijheid en speelsheid. En dit zijn belangrijke kernwaarden in mijn manier van werken.

Stem als expressie van het zelf

Jouw authentieke stem, die mensen kan raken, staat in zijn kracht als je in verbinding staat met je intuïtie en het hier en nu. Als je aandacht wordt opgeslokt door emoties, gedachtes en herinneringen, ben je niet bewust aanwezig. Je aandacht volledig in het hier en nu hebben betekent dat je zintuigen alert zijn en dat je verbonden met en ontvankelijk bent voor wat er om je heen gebeurt.

use your voice_stemcoaching

 

Ik ga uit van het holistisch vertrekpunt dat alle expressies en processen van het zelf met elkaar verbonden zijn, en dat ze elkaar continu beïnvloeden. Dus als iemand mij benadert met een specifiek stemprobleem, gaan we uiteraard aan de slag met stemtraining. We kijken ook naar ademhaling, lichaamstaal, en zo nodig naar taalgebruik. Soms is dat alles wat nodig is: het aanleren van nieuwe stemtechnieken en het oppoetsen van ingesleten gewoontes.

Maar als iemand het heeft over plankenkoorts, stress of onzekerheid in combinatie met stemklachten, heeft stemcoaching pas zin als je óók naar je interne processen kijkt. Dit betekent dat je bereid moet zijn om emoties in je stem te herkennen, te accepteren en te reguleren. Of dat je leert om een ander perspectief in te nemen ten opzichte van bepaalde gedachtes en overtuigingen, als die in de weg zitten bij het spreken. Het tegenovergestelde is ook mogelijk: misschien weet je niet hoe je impact moet maken, hoe je vanuit je hart kunt spreken. In dat geval kun je leren om je juist meer te verbinden met gevoelens en emoties, en deze via je stem te uiten.

use your voice_spreken in het openbaar

 

 

Persoonlijke begeleiding

Via je stem bewust in ontwikkeling.

Groepstraining

Communiceer met meer overtuiging en zeggingskracht.

Boek

VOICE: A Multifaceted Approach to Self-Growth and Vocal Empowerment

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren.

Workshops

Gebruik je stem en laat je horen!