Incompany workshop

Gebruik je stem en laat je horen!

Zoek je een leuke en leerzame training voor je team? Ervaar op een ontspannen manier hoe je je stem op verschillende manieren kunt inzetten. Dit stimuleert creativiteit en je leert elkaar op een andere manier kennen. Ideaal als teambuildingsactiviteit of een inspiratiedag.

Hóe je iets zegt, is minstens zo belangrijk als wát je zegt. Deze workshop maakt je bewust van ademhaling en stemgebruik. Maar ook hoe houding, gedachtes en emoties hier invloed op hebben. Door te werken aan je stem leer je jezelf beter presenteren, en krijgt je zelfvertrouwen een boost.

 

Deze workshop draagt bij aan:

  • Een goede sfeer binnen het team
  • Inzicht in de groepsdynamiek
  • Op een constructieve manier grenzen aangeven
  • Probleemoplossend vermogen vergroten
  • Ruimte voor inspiratie
  • Bewust worden van je eigen stem en hoe je overkomt
  • Jezelf beter leren presenteren

 

Inhoud

We besteden aandacht aan de koppeling tussen lichaam, ademhaling en stem en wat ieders (on)bewuste gewoontes zijn op dit gebied. Verder kijken we naar de verschillende stemtechnieken, en hoe je die kunt inzetten om je boodschap meer zeggingskracht geven. De deelnemers brengen dit in praktijk door het presenteren van korte en lange teksten en interactie met andere deelnemers. Door de kleine samenstelling van de groep is het ook mogelijk om elkaar feedback te geven en aandacht te besteden aan individuele vragen en/of problemen.

 

Trainingsdoelen

  • Word bewust van je eigen stemgebruik en het effect hiervan op anderen
  • Stel vast wat je persoonlijke aandachtspunten en leerdoelen zijn op dit gebied
  • Maak kennis met ademhalings- en stemtechnieken die je doelen ondersteunen

 

copyright: Mustafa Hacalaki Beeld: Mashable Composite, Getty Creative, Mustafa Hacalaki[/caption]

 

Tarieven

‘Gebruik je stem en laat je horen’ is te boeken als workshop van een halve dag op locatie, voor maximaal acht personen. Maatwerk is mogelijk. Neem contact op voor meer informatie of een offerte.

Use your voice heeft onder meer gewerkt met ABN AMRO, Gemeente Amsterdam, Gilead, ADM Europe, Prokino Meander, Hogeschool van Amsterdam, De Metselarij, Wyzer, Albert Heijn, Ziekenhuis Ter Gooi en Richemont.

Algemene Voorwaarden

Ervaringen van deelnemers

“Laura leidt op zeer prettige en professionele manier het proces waarbij ze nooit het individu uit het oog verliest. In relatief weinig tijd kom je tot heel veel inzichten. Na de workshops heb je concrete oefeningen en handvaten om zelf aan de slag te kunnen gaan. Laura is to-the-point en helder, met veel humor.”
Annemare, performer

 

“Er gingen werelden voor mij open, een prachtig ontwikkelproces werd ontluikt. Ik raad geïnteresseerden hartelijk aan om hun prille of juist al vorderende stemgebruik te beoefenen onder wijze en frisse begeleiding van Laura. Ze werkt gestructureerd en speels, een heel prettige combinatie. Daarnaast heeft ze ontzettend veel parate kennis en past ze zich naadloos aan op ter plekke ontdekte aandachtspunten. De spanningen die ik ervoer mochten er zijn, en ontspanden gedurende de gevarieerde oefeningen en dankzij Laura’s inzichtelijke feedback.”
Lotte, levenscoach, spreker en docent

 

“De workshop was letterlijk een verademende bewustwording. Je stem is een reflectie van je gevoelswereld, maar ook veel meer dan dat: ze is een wonderlijk instrument dat de wereld waaruit ze ontspringt ook mede kan beïnvloeden. Wanneer goed gestemd, opereert ze als een soort ‘autotune avant la lettre’. Het was waarlijk indrukwekkend hoe Laura in een paar uur tijd, in een vertrouwenwekkende setting, door middel van gerichte feedback naar aanleiding van opdrachten heeft laten ervaren hoe ‘bewust stemmig zijn’ enorm kan bijdragen aan plezier tijdens en kwaliteit van een voordracht. Een week na de workshop las ik een persoonlijk gedicht voor aan een groep ‘nieuwbekenden’. Met aandacht voor ademhaling en stemgebruik werd dit een ervaring waarvan ik niet alleen zelf heb kunnen genieten, de inhoud van het voorgedragene kreeg de kans om rijker te worden ontvangen. Laat Laura je stemmen, en neem plaats in het orkest van je context.”
Rob, business-analist

Persoonlijke groei

Via je stem bewust in ontwikkeling

Emotieregulatie

Meer grip op je stem via het autonome zenuwstelsel

Stemtraining

Communiceren met overtuiging en zeggingskracht

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren

Boek

VOICE: A Multifaceted Approach to Self-Growth and Vocal Empowerment