Incompany workshops

Voor teambuilding of een inspiratiedag

Zoek je een creatief en plezierig uitje voor je team? Ervaar op een ontspannen en leerzame manier hoe je je stem op verschillende manieren kunt inzetten. Dit stimuleert de creativiteit en je leert elkaar op een andere manier kennen. Je traint niet alleen de stembanden, maar ook de lachspieren!

Deze workshops dragen bij aan:

 • Een goede sfeer binnen het team
 • Inzicht in de groepsdynamiek
 • Leren loslaten
 • Op een constructieve manier grenzen aangeven
 • Probleemoplossend vermogen vergroten
 • Ruimte voor inspiratie
 • Bewust worden van je eigen stem en hoe je overkomt
 • Jezelf beter leren presenteren

Use your voice heeft onder meer gewerkt met ABN AMRO, ADM Europe, Prokino Meander, Hogeschool van Amsterdam, Albert Heijn en Ziekenhuis Ter Gooi.

Workshops voor particulieren

 

Gebruik je stem en laat je horen!

Ademhalen en praten: gelukkig gaat dit meestal vanzelf, zonder dat we er bij stil hoeven staan. Maar hóe je iets zegt, is minstens zo belangrijk als wát je zegt. Deze workshop maakt je bewust van ademhaling en stemgebruik. Maar ook hoe houding, gedachtes en emoties hier invloed op hebben. Door te werken aan je stem leer je jezelf beter presenteren, en krijgt je zelfvertrouwen een boost.

Trainingsdoelen

 • Word bewust van je eigen stemgebruik en het effect hiervan op anderen
 • Stel vast wat je persoonlijke aandachtspunten en leerdoelen zijn op dit gebied
 • Maak kennis met ademhalings- en stemtechnieken die je doelen ondersteunen

Inhoud

We besteden aandacht aan de koppeling tussen lichaam, ademhaling en stem en wat ieders (on)bewuste gewoontes zijn op dit gebied. Verder kijken we naar de verschillende stemtechnieken, en hoe je die kunt inzetten om je boodschap meer zeggingskracht geven. De deelnemers brengen dit in praktijk door het presenteren van korte en lange teksten en interactie met andere deelnemers. Door de kleine samenstelling van de groep is het ook mogelijk om elkaar feedback te geven en aandacht te besteden aan individuele vragen en/of problemen.

Tarieven

‘Gebruik je stem en laat je horen’ is te boeken als workshop van een halve dag op locatie, voor maximaal zes personen. Maatwerk is mogelijk. Neem contact op voor meer informatie of een offerte.

Algemene Voorwaarden

Beeld: Mashable Composite, Getty Creative, Mustafa Hacalaki

Beeld: Mashable Composite, Getty Creative, Mustafa Hacalaki

Creatiever door muziek

Creativiteit is een eigenschap die steeds belangrijker wordt. Veel niet-creatief, uitvoerend werk zal in de toekomst namelijk geautomatiseerd worden. Computers kunnen bepaalde dingen nu al veel sneller, efficiënter en consciëntieuzer dan mensen. Maar mensen zijn nog steeds uniek: ze kunnen verder kijken dan de kennis die ze bezitten, nieuwe verbindingen maken, en hieruit iets nieuws creëren. Maar wat is creativiteit precies? In ieder geval niet (altijd) hetzelfde als kunst. Ieder mens heeft talent om creatief te zijn, maar niet iedereen weet dit talent te gebruiken. Muziek maken is één van de manieren om dit te leren, en in deze workshop doen we dit onder meer door samen te zingen.

Trainingsdoelen

 • Ontdek hoe je je eigen creativiteit aanspreekt
 • Geef ruimte aan je emoties, wensen en nieuwe ideeën
 • Leer je eigen stem beter kennen en wordt bewust van hoe je jezelf presenteert
 • Ervaar in hoeverre je buiten je comfort zone wilt bewegen
 • Leer ontspannen: uit het hoofd en in het lijf

Inhoud

Samen zingen stimuleert teambuilding en creativiteit, en vermindert stress. Het gaat er hier niet om dat je ‘mooi’ of ‘professioneel’ zingt, zingen is hier puur een middel om je eigen creativiteit te ontdekken. Door muziek te maken kom je meer in contact met je emoties, passies en motivaties. En hoe werkt creativiteit precies in de hersens? De tools die creativiteit stimuleren, maken dat je efficiënter en productiever wordt, en dragen bij aan de ontwikkeling van je vaardigheden. Verder kijken we naar hoe je jezelf presenteert, en hoe je stemtechnieken kunt inzetten om je boodschap beter over te brengen.

Tarieven

‘Creatiever door muziek’ is te boeken voor maximaal 20 personen als workshop van een hele of halve dag op locatie, met één of twee workshopleiders. Maatwerk is mogelijk. Neem contact op voor meer informatie of een offerte.

Algemene Voorwaarden

use your voice workshops Foto: Poike Stomp

Persoonlijke ontwikkeling

Via je stem bewust in ontwikkeling.

Stemcoaching

Communiceer met meer overtuiging en zeggingskracht.

Workshops

Gebruik je stem en laat je horen!

Gratis eBook

Maak van je stem je kracht - 7 tips.

Zangles

Iedereen kan beter leren zingen en het plezier hierin ervaren.

USE YOUR VOICE